Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Etapp 1 – slutsåld

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

KVALITET HELA VÄGEN

Med högkvalitativa byggmaterial, som åldras med dignitet och värdighet, i både stort och smått skapar vi maximala boendekvaliteter för dig. Du kan också välja din egen designlinje – ljus eller mörk – som sätter din personliga prägel i både kök och badrum.

Ljus designlinje

Mörk designlinje

Vacker ekparkett i allrum och sovrum samt ett modernt kvalitetskök från Ballingslöv. Klinker – i ljust eller mörkt – pryder hall, kök, badrum och tvättutrymmen.

Valet av designlinje går igenom även i badrummet, med inredning (kommod) från Ballingslöv.

Åhusvången 360°

En ny stadsdel växer fram

Upplev rummet i 360 grader

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Bostadsväljare etapp 1

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Byggnadsetapper

Etapp 1 – SLUTSÅLD

Detaljplanen möjliggör ett bostadsområde för cirka 300 bostäder. Läs mer

Etapp 2 – Försäljning pågår

Etapp 2 – Försäljning pågår. Den andra etappen innehåller 15 bostäder. Läs mer

Tomter – Försäljning pågår

Tomter för försäljning inkommer allt eftersom. Uppdateras löpande.
Läs mer

Fristående villor – arkitektritat.

Fristående villor – arkitektritat och gediget på natursköna tomter.
Läs mer

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Arkitekt Pontus Möller berättar

Åhusvångens närhet till naturen, och Åhus milsvida sandstränder, inspirerar inte bara till fasadernas skiftningar i vackra naturfärger. I stadsdelen ges också plats för ett grönområde, som bidrar med rymd och rekreationsmöjligheter. Golfbanan intill, med alla sina tallar, inramar helhetskänslan. I Åhusvången kommer du att kunna blicka ut på omgivningarna och de intilliggande fälten mellan tallstammar och grönska.

“Hur förhåller sig platsen till sin omgivning?

Det är en av de första frågorna jag ställer mig som arkitekt.

Närheten till Åhus gamla bykärna, och den fantastiska bebyggelsen där, ger oss också en stark koppling.

I Åhusvången har du ditt individuella hus, som inte ser exakt likadant ut som grannens. Det är så den gamla staden har byggts. Människan trivs i miljöer med ett gemensamt tema, en helhet, där det samtidigt ges utrymme för personlig variation och ett stort omfång på detaljering. Här finns gatuhus med rätt smala gator och gränder som ger spännande upplevelser och nya blickfång oavsett var du rör dig. Gatorna knäcker och vindlar och rör sig mot en torgbildning eller en liten park. Att skapa liv mellan husen är bland det allra viktigaste i en stadsdel.

Stadsdelens karaktär må ha sin historiska förebild. Men vi bygger inga pastischer av gamla hus. I den första etappen bygger vi tvärtom ett modernt hussystem som består av både enplanshus samt av 1 3/4-planshus. Planlösningarna är skapade för personlig flexibilitet och öppnar upp för spännande variationer.

Tillsammans med stadsdelens gestaltning och högkvalitativa byggmaterial, som åldras med dignitet och värdighet, skapar vi maximala boendekvaliteter. Varje enskilt hus har en liten förgårdsmark på 1,5 meter, som du själv kan möblera. Där kan du anlägga singel, marktegel eller kanske kullersten. Du kan sätta ut ett litet möblemang, luta din cykel mot väggen, eller kanske plantera stockrosor. Du formar en individualitet och en egen karaktär med din gatufasad.

Bakom huset döljer sig din insynsskyddade trädgård. Det småskaliga gaturummet, tillsammans med din helt privata bakgård, skapar en väldigt mänsklig och trivsam miljö. Mot bakgårdens intimitet och avskildhet vetter ljusa glaspartier från golv till tak.

Med närheten till Åhus fantastiska natur, havet och den charmiga bykärnan växer en alldeles unik plats fram.

Pontus Möller, arkitekt SAR/MSA

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Entreprenör

Entreprenör: JSB, Kristianstad

JSB är ett företag inom bygg- och projektutveckling och är entreprenör för Åhusvångens första etapp.

Kontaktperson: Daniel Jarl, projektledare JSB, Kristianstad, daniel.jarl@jsb.se | 0739-10 50 22

Läs mer om JSB här