ÅHUSVÅNGEN – EN NY STADSDEL I ÅHUS

Kontakta oss

Mäklare

Vi på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling erbjuder en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, vilket både du som säljare och köpare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

Tobias Nordling
Fastighetsmäklare
tobias.nordling@lansfast.se

0707-22 95 62

Jennie Johansson
Fastighetsmäklare
jennie.johansson@lansfast.se

0704–85 76 60

Direkt till kontoret:
044 - 78 16 820

Läs mer om oss på vår hemsida

Kontaktperson: Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist har drivit projektet Åhusvången, tillsammans med byggherren Gillöga, sedan den första idén tändes 2014. Läs mer om den spännande resan bakom Åhusvången här.

Kontakta Henrik på

telefon: + 46 (0)70 858 40 60
henrik@ahusvangen.se

Byggherre: Gillöga

Gillöga har drygt 20 års erfarenhet av bostadsbyggande. Fokus ligger på Uppsala och Stockholm med omnejd, men företaget äger mark som utvecklas till bostadsområden på flera platser i landet. Förutom den pågående storsatsningen i Åhus, har Gillöga även genomfört bostadsprojekt i Visby, Lund, Helsingborg, Linköping, Södertälje och Åre. Utbyggnaden av Uppsalas nya stadsdel Lindbacken är företagets just nu största pågående projekt.

Läs mer på: gilloga.com
Kontakt: kontakt@gilloga.com

Kristianstads kommun

Kristianstads kommun storsatsar för att locka ännu fler invånare, företag och besökare. Ett tydligt bevis på det är alla stora byggprojekt som planeras, pågår – eller som nyligen står klara – i kommunen. Läs mer om Åhusvången på Kristianstads kommuns hemsida här.

Här kan du också ladda ner plankarta, kvalitets- och gestaltningsprogram och en mängd olika undersökningar och beräkningar.

Projektledare Kristianstads Kommun: Christian Björnsson, 044-135000.

Arkitekt: Möller Arkitekter

“Att skapa hållbara rum för människan. Detta är utgångspunkten för vårt arbete. Människan är byggnadens centrumpunkt. Byggnaderna behöver människor liksom människorna behöver byggnader. Summan av byggnader och människor är också större än bara summan av de ingående delarna. Tillsammans skapar de liv. Oavsett vad vi har för yrken och intressen utgör arkitekturen själva spelplanen för våra liv. Och det är nyckeln till att skapa en god miljö för oss alla att leva och verka i, inne och ute.”

Möller Arkitekter, med bas i Ängelholm, ritar allt från hela stadsdelar till villor, butikshus, skolor, kontor, kyrkor och friggebodar. Läs arkitekten Pontus Möllers egna ord om Åhusvången här.

Läs mer: moller-arkitekter.se
Kontakt: pontus@moller-arkitekter.se