ÅHUSVÅNGEN – EN NY STADSDEL I ÅHUS

Kontakta oss

Mäklare: Sisela Rosman

Fastighetsmäklare
e-post: sisela.rosman@riksmaklaren.se
070-548 08 02

Mäklare: Ulrika Lööf

Fastighetsmäklare/VD
e-post: ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93

Kontaktperson: Henrik Bergqvist

Henrik Bergqvist har drivit projektet Åhusvången, tillsammans med byggherren Gillöga, sedan den första idén tändes 2014. Läs mer om den spännande resan bakom Åhusvången här.

Kontakta Henrik på

telefon: + 46 (0)70 858 40 60
henrik@ahusvangen.se

Byggherre: Gillöga

Gillöga har drygt 20 års erfarenhet av bostadsbyggande. Fokus ligger på Uppsala och Stockholm med omnejd, men företaget äger mark som utvecklas till bostadsområden på flera platser i landet. Förutom den pågående storsatsningen i Åhus, har Gillöga även genomfört bostadsprojekt i Visby, Lund, Helsingborg, Linköping, Södertälje och Åre. Utbyggnaden av Uppsalas nya stadsdel Lindbacken är företagets just nu största pågående projekt.

Läs mer på: gilloga.com
Kontakt: kontakt@gilloga.com

Drömmer du om ett nytt boende?

Kontakt: alexandra.senften@sparbankensyd.se
044-20 48 06
0730-36 87 64

Sparbanken Syd erbjuder riktigt bra boränta till dig som vill bo i Åhus nya stadsdel Åhusvången. Att planera nytt boende är spännande, men det är också en stor och viktig affär. För att du ska känna dig trygg får du hjälp genom alla steg av din rådgivare − allt ifrån lånelöfte till en ny bostad med trygg ekonomi. Sparbanken Syd är inte som andra banker. Vi är landets äldsta och Sveriges enda självständiga sparbank. Vi hjälper dig att förverkliga goda idéer för en god ekonomihälsa och som kund är du med och bidrar till ett hållbart samhälle.

Välkommen att kontakta oss på Kristianstadkontoret!

Läs mer om Sparbanken Syd här: https://www.sparbankensyd.se/

Kristianstads kommun

Kristianstads kommun storsatsar för att locka ännu fler invånare, företag och besökare. Ett tydligt bevis på det är alla stora byggprojekt som planeras, pågår – eller som nyligen står klara – i kommunen. Läs mer om Åhusvången på Kristianstads kommuns hemsida här.

Här kan du också ladda ner plankarta, kvalitets- och gestaltningsprogram och en mängd olika undersökningar och beräkningar.

Projektledare Kristianstads Kommun: Christian Björnsson, 044-135000.

Arkitekt: Möller Arkitekter

“Att skapa hållbara rum för människan. Detta är utgångspunkten för vårt arbete. Människan är byggnadens centrumpunkt. Byggnaderna behöver människor liksom människorna behöver byggnader. Summan av byggnader och människor är också större än bara summan av de ingående delarna. Tillsammans skapar de liv. Oavsett vad vi har för yrken och intressen utgör arkitekturen själva spelplanen för våra liv. Och det är nyckeln till att skapa en god miljö för oss alla att leva och verka i, inne och ute.”

Möller Arkitekter, med bas i Ängelholm, ritar allt från hela stadsdelar till villor, butikshus, skolor, kontor, kyrkor och friggebodar. Läs arkitekten Pontus Möllers egna ord om Åhusvången här.

Läs mer: moller-arkitekter.se
Kontakt: pontus@moller-arkitekter.se