Fristående villor - arkitektritat och gediget på natursköna tomter

Fristående villor - arkitektritat och gediget på natursköna tomter

Fristående villor - arkitektritat och gediget på natursköna tomter

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Fristående villor – arkitektritat och gediget på natursköna tomter.

Med arkitektonisk mångfald och högsta boendekvalitet växer Åhusvången fram på ängarna intill Kristianstads GK. Nu inleds försäljningen av fristående villor, unika och ritade av arkitekten Thomas Mauritsson på Möllers arkitekter.

 

Nu släpps ett unikt tillfälle att förvärva ett nyproducerat gathus på Pistagegatan 10, i den nya stadsdelen Åhusvången. Mycket välplanerat enplanshus ritat av Möller Arkitekter, passande för såväl mindre som större hushåll. På dessa 137 kvm ryms öppna vardags- och umgängesytor och två till tre sovrum varav ett avskilt med eget badrum. Den härliga utemiljön bjuder in till fina sociala stunder. Den nätta och lätskötta tomten på 542 kvm har fri utsikt över sånnarna med fantastisk eftermiddags- och kvällssol in på altanen utanför kök och vardagsrum.

Åhusvången präglas av levande gathus med en blandning av färger, material och bygghöjder. Utmärkt läge precis intill en av Sveriges främsta och vackraste golfbanor, samt med närhet till både bykärna, strand och hav. Huset beräknas stå färdigt 8 månader från köp. Åhusvångens närhet till naturen och Åhus milsvida sandstränder, inspirerar inte bara till fasadernas skiftningar i vackra naturfärger. I stadsdelen ges också plats för ett grönområde, som bidrar med rymd och rekreationsmöjligheter. Golfbanan intill, med alla sina tallar, inramar helhetskänslan. I Åhusvången kommer du att kunna blicka ut på omgivningarna och de intilliggande fälten mellan tallstammar och grönska.

Boarea: 137 kvm
Rum: 4 rum, varav 2-3 sovrum
Tomtarea: 542 kvm
Utgångspris: 5 590 000 kr

 

Njut av gamla Åhus charm – i modern tappning.

Välkommen till Åhusvången Etapp 2!

137Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Hustyp enplansvilla

Ett gathus på ett plan. Fyra rum och kök ca 137 kvadratmeter.

Mycket välplanerat enplanshus ritat av Möller Arkitekter, passande för såväl mindre som större hushåll.

Tomt 5 – Framsida

Tomt 5 – Utsikt mot havet

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

En ny stadsdel tar form

Precis som i de gamla delarna av Åhus, präglat av vindlande kullerstenstenscharm och levande gathus, blandas färger, material och bygghöjder här till helt unika bostäder i en genomtänkt och vacker helhet.

Personligt, unikt, vackert. Och nära till allt. I den första etappen av Åhusvången förverkligades under 2022 17 högkvalitativa bostäder – stilrent skiftande i form och färg. Det toppmoderna hussystemet består av både enplanshus och 1 3/4-planshus. Från Åhusvångens vindlande gathus och gränder tittar de boende på området ut över intilliggande ängar mellan tallkronor och grönska.

Med visionen om personlig livskvalitet, där varje hem har sin egen charm och karaktär, växer nu Åhusvången vidare med etapp 2. I denna etapp ingår totalt 30 bostäder, uppdelade på tre olika boendetyper. Oavsett vad som passar dig bäst väntar ljusa, moderna bostäder i öppen planlösning – med rum för din personlighet. Målet är att första delen av etapp 2 ska stå helt klar till sommaren 2024, varav flera av bostäderna är släppta till försäljning.

Vill du bygga ditt eget hus? På Åhusvången har vi också tänkt på dig som vill bygga ditt eget hus. På området finns ett antal tomter, alla med utsikt över ängarna och den vidunderliga naturen som närmsta granne.

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Arkitekt Pontus Möller berättar

Åhusvångens närhet till naturen, och Åhus milsvida sandstränder, inspirerar inte bara till fasadernas skiftningar i vackra naturfärger. I stadsdelen ges också plats för ett grönområde, som bidrar med rymd och rekreationsmöjligheter. Golfbanan intill, med alla sina tallar, inramar helhetskänslan. I Åhusvången kommer du att kunna blicka ut på omgivningarna och de intilliggande fälten mellan tallstammar och grönska.

“Hur förhåller sig platsen till sin omgivning?

Det är en av de första frågorna jag ställer mig som arkitekt.

Närheten till Åhus gamla bykärna, och den fantastiska bebyggelsen där, ger oss också en stark koppling.

I Åhusvången har du ditt individuella hus, som inte ser exakt likadant ut som grannens. Det är så den gamla staden har byggts. Människan trivs i miljöer med ett gemensamt tema, en helhet, där det samtidigt ges utrymme för personlig variation och ett stort omfång på detaljering. Här finns gatuhus med rätt smala gator och gränder som ger spännande upplevelser och nya blickfång oavsett var du rör dig. Gatorna knäcker och vindlar och rör sig mot en torgbildning eller en liten park. Att skapa liv mellan husen är bland det allra viktigaste i en stadsdel.

Stadsdelens karaktär må ha sin historiska förebild. Men vi bygger inga pastischer av gamla hus. I den första etappen bygger vi tvärtom ett modernt hussystem som består av både enplanshus samt av 1 3/4-planshus. Planlösningarna är skapade för personlig flexibilitet och öppnar upp för spännande variationer.

Tillsammans med stadsdelens gestaltning och högkvalitativa byggmaterial, som åldras med dignitet och värdighet, skapar vi maximala boendekvaliteter. Varje enskilt hus har en liten förgårdsmark på 1,5 meter, som du själv kan möblera. Där kan du anlägga singel, marktegel eller kanske kullersten. Du kan sätta ut ett litet möblemang, luta din cykel mot väggen, eller kanske plantera stockrosor. Du formar en individualitet och en egen karaktär med din gatufasad.

Bakom huset döljer sig din insynsskyddade trädgård. Det småskaliga gaturummet, tillsammans med din helt privata bakgård, skapar en väldigt mänsklig och trivsam miljö. Mot bakgårdens intimitet och avskildhet vetter ljusa glaspartier från golv till tak.

Med närheten till Åhus fantastiska natur, havet och den charmiga bykärnan växer en alldeles unik plats fram.

Pontus Möller, arkitekt SAR/MSA

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Byggnadsetapper

Etapp 1 – SLUTSÅLD

Detaljplanen möjliggör ett bostadsområde för cirka 300 bostäder. Läs mer

Etapp 2 – Försäljning pågår

Etapp 2 – Försäljning pågår. Den andra etappen innehåller 15 bostäder. Läs mer

Tomter – Försäljning pågår

Tomter för försäljning inkommer allt eftersom. Uppdateras löpande.
Läs mer

Fristående villor – arkitektritat.

Fristående villor – arkitektritat och gediget på natursköna tomter.
Läs mer

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Intresseanmälan

  ÅHUSVÅNGEN – EN NY STADSDEL I ÅHUS

  Kontakta mäklare

  Mäklare

  Fastighetsbyrån är områdets mest framgångsrika mäklarföretag med två kontor i kommunen, Kristianstad – i samma lokaler som Sparbanken Skåne samt i Åhus på Köpmannagatan.

  Vi garanterar din trygghet genom vår kunskap, mångåriga erfarenhet och vårt banknära samarbete. Personligt engagemang och affärsmässighet är våra kännetecken – varje affär är unik och vårt mål är helt enkelt att göra en så bra affär som möjligt för både köpare och säljare.

  Erik Rosdahl
  Fastighetsmäklare
  Erik.rosdahl@fastighetsbyran.se
  0761-29 99 59

   

  Matilda Kärrman
  Fastighetsmäklare
  Matilda.karrman@fastighetsbyran.se
  0704–85 76 60

  Direkt till kontoret:
  044-12 62 60

  Läs mer om oss på vår hemsida