Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Åhusvången Etapp 2. Rum för din personlighet.

Med arkitektonisk mångfald och högsta boendekvalitet växer Åhusvången fram på ängarna intill Kristianstads GK. Försäljning pågår av Etapp 2.

 

Precis som i de gamla delarna av Åhus, präglat av vindlande kullerstenstenscharm och levande gathus, blandas färger, material och bygghöjder här till helt unika bostäder i en genomtänkt och vacker helhet.

Med visionen om personlig livskvalitet, där varje hem har sin egen charm och karaktär, växer nu Åhusvången vidare med Etapp 2. I den nya bostadsrättsföreningen ingår totalt 30 bostäder, uppdelade på fyra olika boendetyper. Oavsett vad som passar dig bäst väntar ljusa, moderna bostäder i öppen planlösning – med rum för din personlighet.

Nyligen tog byggherren Gillöga emot Region Gotlands arkitekturpris 2021, för ett nytt bostadskvarter ett stenkast från ringmuren i Visby. Den här gången plockar man i samarbete med Kaminsky Arkitektur upp färgtoner och inspiration från tallar och vidsträckta ängar – en enkel wedge från Kristianstads GK.

Här lyser Ateljé Lyktans armaturer över glassiga gatunamn som Strösselgatan, Nougatgatan och Vaniljgatan. Köken kommer från Ballingslöv. Tillsammans med Byggnads AB Gösta Bengtsson i Örkelljunga, och lokal hantverkskompetens, formas ditt nästa hem med gedigna materialval i högsta kvalitet.

Målet är att Etapp 2 ska stå helt klar i slutet av 2023, men redan nu är sju av bostäderna släppta till försäljning. 

 

Njut av gamla Åhus charm – i modern tappning.

Välkommen till Åhusvången Etapp 2!

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Hustyp 1

Ett eget gathus på två våningar. Fem rum och kök ca 127 kvadratmeter.

När du stiger in får du en rak vy igenom huset och ut till den mysiga uteplatsen. En underbar oas. Bottenplan har en semi öppen planlösning med god förvaring och härligt ljusinsläpp. En trappa upp hittar du fyra välplanerade sovrum, en ordentlig hall och ett av husets två kaklade badrum. Här bor du i hög standard med plats för hela familjen.

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Hustyp 2

Ett gathus på ett plan. Fyra rum och kök ca 89 kvadratmeter.

Den öppna planlösningen mellan kök och matrumsdel bidrar till ett härligt ljusflöde samtidigt som det bjuder in till sociala stunder och trevliga middagar. Med det stora trä däcket som följer huset och den mysiga trädgården gör det lätt att trivas här!

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Hustyp 3

Etagelägenhet med egen balkong i ett flerbostadshus. Fem rum och kök ca 120 kvadratmeter.

På entré plan finner du bostadens sociala ytor där det är lätt att umgås. En trappa upp har du fyra sovrum, från två av dessa kan du nå husets riktigt trivsamma balkong där du kan njuta av sommarens härliga stunder. En lägenhet med det lilla extra med plats för hela familjen.

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Hustyp 4

Lägenhet på markplan med egen uteplats i ett flerbostadshus. Två rum och kök ca 65 kvadratmeter.

Det perfekta hemmet för dig som behöver mindre plats men inte vill kompromissa med komfort och hög standard. Du välkommans in i en rymlig hall och vidare till den öppna umgängesytan med vardagsrum och kök i anslutningen till en mysig uteplats. Här bor du toppmodernt och underhållsfritt.

Vardagsrum hustyp 2

Kök hustyp 1

Sovrum hustyp 1

Badrum hustyp 3

Bilderna ovan är digitalt framställda bilder varför avvikelser kan förekomma vad gäller färger och utformning.

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Bostadsväljare etapp 2

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Byggnadsetapper

Etapp 1 – SLUTSÅLD

Detaljplanen möjliggör ett bostadsområde för cirka 300 bostäder. Läs mer

Etapp 2 – Försäljning pågår

Etapp 2 – Försäljning pågår. Den andra etappen innehåller 15 bostäder. Läs mer

Tomter – Försäljning pågår

Tomter för försäljning inkommer allt eftersom. Uppdateras löpande.
Läs mer

Fristående villor – arkitektritat.

Fristående villor – arkitektritat och gediget på natursköna tomter.
Läs mer

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Intresseanmälan

  ÅHUSVÅNGEN – EN NY STADSDEL I ÅHUS

  Kontakta mäklare

  Mäklare

  Vi på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling erbjuder en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, vilket både du som säljare och köpare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

  Tobias Nordling
  Fastighetsmäklare
  tobias.nordling@lansfast.se
  0707-22 95 62

  Jennie Johansson
  Fastighetsmäklare
  jennie.johansson@lansfast.se
  0704–85 76 60

  Direkt till kontoret:
  044 - 78 16 820

  Läs mer om oss på vår hemsida

  Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

  Arkitekt Joakim Kaminsky berättar

  Åhusvången

  I Åhusvången har vi använt en variation av material, som talar till den äldre bebyggelsen i Åhus och skapar individuella uttryck för varje hem. Materialkompositionerna uttrycker vi på ett lekfullt sätt som adderar det moderna, nutida snittet.

  Målet med utvecklingen av nästa etapp i Åhusvången är även att skapa varierade och dynamiska gaturum samt knyta insidan till tydliga och attraktiva gårdsmiljöer.

  De nya bostäderna riktar sig till flera olika målgrupper och erbjuder en stor variation av bostäder, för att skapa en levande stadsmiljö.

  Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

  Entreprenör

  Byggnads AB Gösta Bengtsson

  Gösta Bengtssons Byggs affärsidé är att genom gott hantverkskunnande bygga högkvalitativa och effektiva bostäder som folk har råd att bo i. Med detta tankesätt hjälper vi våra kunder att förverkliga projekt som kanske annars inte hade blivit av och vi kan i egen regi bygga bostäder i både stad och på landsbygd.

  Presentation
  Byggnads AB Gösta Bengtsson är ett företag med lång erfarenhet inom byggbranschen. Bolaget grundades 1945 av Gösta Bengtsson och har sedan dess fokuserat på högkvalitativa byggprojekt med god struktur, fokus på kundnöjdhet och yrkesstolthet. Företaget drivs sedan 2020 av Kristoffer Bengtsson som är barnbarn till Gösta Bengtsson. Under årens gång har de flesta typer av byggnationer gjorts, allt från villor, renoveringsarbete, industrihallar, lägenhetshus, kyllager, offentliga byggnader mm. Verksamheten har sin utgångspunkt i Örkelljunga kommun men har hela Skåne, Halland och Göteborg som sin arbetsplats. Företaget äger och utvecklar fastigheter i Skåne.