Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Åhusvången Etapp 2. Rum för din personlighet.

Med arkitektonisk mångfald och högsta boendekvalitet växer Åhusvången fram på ängarna intill Kristianstads GK. Försäljning pågår just nu av Etapp 2.

 

Precis som i de gamla delarna av Åhus, präglat av vindlande kullerstenstenscharm och levande gathus, blandas färger, material och bygghöjder här till helt unika bostäder i en genomtänkt och vacker helhet.

Med visionen om personlig livskvalitet, där varje hem har sin egen charm och karaktär, växer nu Åhusvången vidare med Etapp 2. I denna etapp ingår totalt 11 bostäder, uppdelade på tre olika boendetyper; gathus i 1 plan, gathus i 2 plan och våra townhouses i 3 plan, alla unika i sitt slag. Oavsett vad som passar dig bäst väntar ljusa, moderna bostäder i öppen planlösning och med egen trädgård – med rum för din personlighet.

På Åhusvången lyser Ateljé Lyktans armaturer över glassiga gatunamn som Strösselgatan, Nougatgatan och Vaniljgatan. Köken kommer från Ballingslöv. Tillsammans med Byggnads AB Gösta Bengtsson i Örkelljunga, och lokal hantverkskompetens, formas ditt nästa hem med gedigna materialval i högsta kvalitet.

Målet är att Etapp 2 ska stå helt klar till sommaren 2024. Elva av bostäderna är redan nu släppta till försäljning. Är du itresserad av att veta mer? Klicka här för intresseanmälan.

 

Njut av gamla Åhus charm – i modern tappning.

Välkommen till Åhusvången Etapp 2!

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Hustyp 1

Ett eget gathus på två våningar. Fem rum och kök ca 127 kvadratmeter.

När du stiger in får du en rak vy igenom huset och ut till den mysiga uteplatsen. En underbar oas. Bottenplan har en semi öppen planlösning med god förvaring och härligt ljusinsläpp. En trappa upp hittar du fyra välplanerade sovrum, en ordentlig hall och ett av husets två kaklade badrum. Här bor du i hög standard med plats för hela familjen.

Kök hustyp 1

Sovrum hustyp 1

Bilderna ovan är digitalt framställda bilder varför avvikelser kan förekomma vad gäller färger och utformning.

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Hustyp 2

Ett gathus på ett plan. Fyra rum och kök ca 89 kvadratmeter.

Den öppna planlösningen mellan kök och matrumsdel bidrar till ett härligt ljusflöde samtidigt som det bjuder in till sociala stunder och trevliga middagar. Med det stora trä däcket som följer huset och den mysiga trädgården gör det lätt att trivas här!

Vardagsrum hustyp 2

Sovrum hustyp 2

Badrum hustyp 2

Bilderna ovan är digitalt framställda bilder varför avvikelser kan förekomma vad gäller färger och utformning.

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Hustyp 3

Townhouses i tre plan med takterass i västerläge. Sju rum och kök ca 171 kvadratmeter.

På entréplan finner du bostadens sociala ytor där det är lätt att umgås. Där finns också ett sovrum/kontor samt badrum med dusch. En trappa upp har du ytterligare två sovrum och ett luftigt allrum. På översta planet finns två mindre sovrum, alt. ett större, ett badrum med dusch. Här finns också husets hjärta; den stora trivsamma terassen på hela 27 kvadratmeter. En plats där du kan njuta av sommarens härliga stunder och ljuvliga solnedgångar över Sånnarna. En bostad med det lilla extra med plats för hela familjen.

Vardagsrum hustyp 3 Townhouse

Kök hustyp 3 Townhouse

Terrass hustyp 3 Townhouse

Badrum hustyp 3 Townhouse

Bilderna ovan är digitalt framställda bilder varför avvikelser kan förekomma vad gäller färger och utformning.

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Byggnadsetapper

Etapp 1 – SLUTSÅLD

Detaljplanen möjliggör ett bostadsområde för cirka 300 bostäder. Läs mer

Etapp 2 – Försäljning pågår

Etapp 2 – Försäljning pågår. Den andra etappen innehåller 15 bostäder. Läs mer

Tomter – Försäljning pågår

Tomter för försäljning inkommer allt eftersom. Uppdateras löpande.
Läs mer

Fristående villor – arkitektritat.

Fristående villor – arkitektritat och gediget på natursköna tomter.
Läs mer

Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

Intresseanmälan

  ÅHUSVÅNGEN – EN NY STADSDEL I ÅHUS

  Kontakta mäklare

  Mäklare

  Fastighetsbyrån är områdets mest framgångsrika mäklarföretag med två kontor i kommunen, Kristianstad – i samma lokaler som Sparbanken Skåne samt i Åhus på Köpmannagatan.

  Vi garanterar din trygghet genom vår kunskap, mångåriga erfarenhet och vårt banknära samarbete. Personligt engagemang och affärsmässighet är våra kännetecken – varje affär är unik och vårt mål är helt enkelt att göra en så bra affär som möjligt för både köpare och säljare.

  Erik Rosdahl
  Fastighetsmäklare
  Erik.rosdahl@fastighetsbyran.se
  0761-29 99 59

   

  Matilda Kärrman
  Fastighetsmäklare
  Matilda.karrman@fastighetsbyran.se
  0704–85 76 60

  Direkt till kontoret:
  044-12 62 60

  Läs mer om oss på vår hemsida

  Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

  Arkitekt Joakim Kaminsky berättar

  I Åhusvången har vi använt en variation av material, som talar till den äldre bebyggelsen i Åhus och skapar individuella uttryck för varje hem. Materialkompositionerna uttrycker vi på ett lekfullt sätt som adderar det moderna, nutida snittet.

  Målet med utvecklingen av nästa etapp i Åhusvången är även att skapa varierade och dynamiska gaturum samt knyta insidan till tydliga och attraktiva gårdsmiljöer. De nya bostäderna riktar sig till flera olika målgrupper och erbjuder en stor variation av bostäder, för att skapa en levande stadsmiljö.

  Arkitekt Pontus Möller berättar

  Åhusvångens tre townhouses är unika i sitt slag och har planerats och formgivits utifrån områdets vision och arkitektur, med hög boendekvalitet i fokus.

  Åhusvångens närhet till naturen och till Åhus milsvida sandstränder har varit inspirationen till fasadernas skiftningar i vackra naturfärger. På den generösa takterassen i dessa townhouses kommer du att kunna blicka ut på omgivningarna och de intilliggande fälten mellan tallstammar och grönska och njuta av solnedgången över vången.

  Åhusvången – en ny stadsdel i åhus

  Entreprenör

  Byggnads AB Gösta Bengtsson

  Gösta Bengtssons Byggs affärsidé är att genom gott hantverkskunnande bygga högkvalitativa och effektiva bostäder som folk har råd att bo i. Med detta tankesätt hjälper vi våra kunder att förverkliga projekt som kanske annars inte hade blivit av och vi kan i egen regi bygga bostäder i både stad och på landsbygd.

  Presentation
  Byggnads AB Gösta Bengtsson är ett företag med lång erfarenhet inom byggbranschen. Bolaget grundades 1945 av Gösta Bengtsson och har sedan dess fokuserat på högkvalitativa byggprojekt med god struktur, fokus på kundnöjdhet och yrkesstolthet. Företaget drivs sedan 2020 av Kristoffer Bengtsson som är barnbarn till Gösta Bengtsson. Under årens gång har de flesta typer av byggnationer gjorts, allt från villor, renoveringsarbete, industrihallar, lägenhetshus, kyllager, offentliga byggnader mm. Verksamheten har sin utgångspunkt i Örkelljunga kommun men har hela Skåne, Halland och Göteborg som sin arbetsplats. Företaget äger och utvecklar fastigheter i Skåne.