Fritid i Åhus

Det är viktigt med goda grannar. På Åhusvången har du exempelvis bara några meter till golfbanan Kristianstad GK, som är en populär samlingsplats för både Åhusbor och hitresta golfentusiaster i alla åldrar.

De båda banorna är i toppklass, som tack vare det sydskånska klimatet också har landets längsta säsong. Men i Åhus är det å andra sidan inte särskilt långt till någonting. Den fotbollsintresserade familjen hittar ett aktivt föreningsliv, med spelgrupper i alla åldrar, i fotbollsklubben Åhus Horna BK. Träningar och matcher pågår i stort året runt på både gräs- och konstgräsplaner uppe på Horna Fure. Åhus Tennisklubb erbjuder fyra inomhusbanor, och sommartid väntar fyra strandnära grusplaner i Täppet och ytterligare två grusplaner i Äspet. I Idrottshallen tränas allt från gymnastik (Åhus GK) till handboll flera dagar i veckan, och Åhus första padel-anläggning får snart sällskap av ytterligare en.

Lokala klubbar inom karate, judo och jiu jitsu finns också, på idrottsplatsen tränas friidrott och runtom i byn finns flera olika gym att välja mellan. Naturen och havet bjuder förstås också in till härliga löprundor och vandringsleder, liksom windsurfing, SUP och adrenalinstinna turer med mountainbike. Ett par mil bort finns dessutom Kristianstads rika utbud av fritidsaktiviteter, kultur och sportevenemang som komplement, där det orangea hjärtat slår lite extra för handboll i allmänhet och för IFK Kristianstad i synnerhet. Matcherna i Kristianstad Arena är kända över hela i landet för sina välbesökta folkfester. För familjer som gillar action är också Rebel Park i närliggande Bromölla ett bra tips. Här väntar studsmattor, klätterväggar och hisnande ramper.

Den som hellre avnjuter konserter i lugn och ro hittar också ett rikt musikliv, bland annat på Kulturkvarteret i Kristianstad och på Kulturhuset Aoseum i Åhus. Wanås Konst utanför Knislinge samlar modern samtidkonst, både utomhus och inomhus, och är ett internationellt prisat utflyktsmål för hela familjen. Shopping, bibliotek, badhallar, gocart – eller varför inte örnspaning i Vattenriket –  är andra saker som pockar på uppmärksamheten i och omkring Åhus.

Vad är du intresserad av?

Här kan du läsa mer om allt som händer i kommunen.

SKICKA IN DITT INTRESSE IDAG

Intresseanmälan