BADORTEN

Maldiverna och Nice i all ära. Från Åhus och söderut sträcker sig mil efter mil av en kritvit och silkeslen sandstrand som få platser i världen kan konkurrera med. Strandlivet i Åhus – av många tidningar utsett till Sveriges finaste strand – lockar därför inte helt oväntat sommarturister från hela världen.

Den som föredrar talldoft och stilla vågskvalp framför folkliv hittar också rätt i Åhus. Överallt sträcker sig skogsstigarna ner till lugna smultronställen man kan ha helt för sig själv. På Äspet väntar dessutom ett mysigt fiskrökeri, liksom promenad- och löpvänliga Kronoskogens unika djur- och växtliv. Härifrån tar man också den lilla gångbron över till den vackra hamnpromenaden. Här parkeras tusentals båtar varje sommar för att äta och dricka gott på någon av alla restauranger och caféer längs kajen.

Hamnpromenaden är den perfekta platsen att strosa fram med en Ottos Glass i handen, en lokal glassdelikatess vida berömd för generösa glasslass och nybakade rån. Vackra Åhus Gästgivaregård är en självklar knutpunkt här, omgiven av snirklande kullerstensgator, torg och hus i en av Sveriges bäst bevarade, medeltida bykärnor.

Runt Åhusbryggan i Täppet råder fortfarande en pulserande strandkultur, omgivet av restauranger, kiosker, caféer och även ett nybyggt friluftsbad. Just nu moderniseras hela strandområdet och inom kort står nya bostäder, och även ett nytt hotell, klart på stranden. Det långgrunda klara vattnet, med sin stenfria sandbotten, har länge varit en favoritplats för badsugna barnfamiljer.

Redan på slutet av 1800-talet rullade badtågen på Åhusbanan från Kristianstad till Åhus, där flera tusen människor kunde kliva av varma sommardagar för att njuta längs Täppetstranden.

SKICKA IN DITT INTRESSE IDAG

Intresseanmälan